De sangha als Boeddha – Ehipassiko

Vrijdag 03 mei 2019
@Ehipassiko in Antwerpen
Meditatie, lezing, gesprek.
“De sangha als Boeddha”
Sangha betekent samen zijn, sangha is delen. Dat gaat ook over jouw eigen plek vinden. Herken jij je in diegenen die jou in meditatie lesgeven of die met jou samen in de sangha mediteren? Laat jij jouzelf rustig opgaan in een groep of voelt het als nodig om jezelf juist meer te laten zien? En hoe doe je dat op een vaardige manier? Deze lezing gaat over representatie en authenticiteit. Over het verschil en de samenhang tussen identiteit en niet-zelf (anatta). We benaderen de dharma vanuit een inclusief oogpunt waarin verbinding centraal staat, maar met als kanttekening dat in stilte zijn niet hetzelfde is als zwijgen of jezelf wegcijferen.
 
Bay Hagebeek (1972) is opgeleid meditatiebegeleider (door leraren JoAnna Harper en Vinny Ferraro, USA). Bay combineert een eigen meditatiebeoefening (Vipassana) met thema’s als diversiteit, inclusie, gender, verslaving en authenticiteit. Dat krijgt vorm door te werken als sociaal ondernemer, counselor en meditatiebegeleider.
Bay is sinds 2015 begeleider van de Nederlandse meditatiegroep Insight Revolution Sangha. Dit is een seculier-boeddhistische meditatiegroep in de theravada traditie.