Over mij

Mijn naam is Bay Hagebeek (1972).

In 2011 ben ik begonnen met mediteren. Meditatie leerde mij om meer afstand te creëren tot mijn gedachten, het bracht mij rust en het gaf mij daardoor veel meer vrijheid in mijn denken en handelen. Door meditatie leerde ik namelijk dat ik niet heel strak hoef vast te houden aan overtuigingen die mij maken tot wie ik ben. Bovendien is de aanname ‘wie ik ben’ ook van moment tot moment verschillend. Deze beweging kunnen zien en serieus nemen, gaf mij naast meer vrijheid, tegelijkertijd ook meer basis waardoor mijn identiteit steeds sterker is gaan voelen. Inmiddels ben ik opgeleid meditatiebegeleider (door leraren JoAnna Harper en Vinny Ferraro).

Ik combineer mijn eigen meditatiebeoefening (Theravada traditie), maar dus ook het faciliteren van meditaties van anderen, daarom met thema’s als diversiteit, inclusie, gender, verslaving en authenticiteit.

Dat geef ik vorm door:

– te werken als sociaal ondernemer, counselor en meditatie facilitator met thema’s als zingeving, verslaving, gender, levensvragen als eigenaar van een eigen bedrijf ZinVolledig dat individuele en professionele begeleiding op deze thema’s biedt.

– sinds 2015 de meditatiegroep Insight Revolution Sangha te faciliteren. Dit is een seculier-boeddhistische meditatiegroep (sangha) in de Theravada traditie. De sangha is niet verbonden aan één specifieke lineage met leraren binnen het boeddhisme want wil haar eigen weg gaan.

– oprichter, secretaris en projectleider bij Stichting Refuge Recovery Nederland (www.refugerecoverynl.org) te zijn, een organisatie die zich richt op het herstel van verslaving met behulp van Boeddhistische principes.

Je kunt contact met mij opnemen voor het houden van lezingen, het leiden van meditaties, groepsgesprekken en/of workshops over bovengenoemde onderwerpen (ook in combinaties daarvan).

Als je als individu vragen hebt over deze onderwerpen, mag je natuurlijk ook contact opnemen.