Meditatie

Zoals je kunt zien op de pagina EVENTS heb ik in het verleden veel meditatie-events gegeven en gehost. Ik ben opgeleid meditatiebegeleider (door leraren JoAnna Harper, USA en Vinny Ferraro, USA), in de Theravada traditie.
Meditatie gaat voor mij over het trainen van aandacht in diverse facetten van leven in combinatie met het oefenen in zoveel mogelijk ethisch leven.

Van september 2015 tot en met november 2019 was ik daarnaast de oprichter en de meditatiebegeleider van de bijeenkomsten van meditatiegroep Insight Revolution Sangha (IRS). Dit was een seculier-boeddhistische meditatiegroep (sangha) in de Theravada traditie. Ik ben in november 2019 gestopt met het begeleiden van de wekelijkse bijeenkomsten van de groep op dinsdag.

Naast dat ik minder tijd had om dit wekelijks te blijven doen, kon ik ook steeds minder goed omgaan met alle negatieve berichtgeving rondom meditatieleraren (van allerlei toonaangevende Boeddhistische stromingen) die zich ethisch niet goed gedragen hebben.

Ik heb daarom besloten mij niet meer te verbinden aan een organisatie die cq. een collectief dat puur gericht is op het geven van meditaties of mindfulness.

Ik geef nog wel individuele meditaties en leid op aanvraag meditatiedagen/ groepsbijeenkomsten gericht op het oefenen van aandacht, het beter omgaan met ademhaling en het vergroten van veerkracht.

Interesse? Neem CONTACT op.